Skip to main content

DORIEN VAN DIJCK | 06 30693894 | door@doorvandijck.nl

Publicaties en specialisaties

Dagelijkse praktijk van de ritueel begeleider
Mijn telefoon gaat, een uitvaartondernemer die me vraagt of ik op een bepaalde dag en tijdstip een uitvaart of crematie kan begeleiden. Na mijn bevestigende antwoord hoor ik om wie het gaat en ontvang via de mail verdere gegevens. Zodra ik die binnen heb neem ik contact op om een afspraak te maken. Dat kan nog dezelfde dag, maar meestal is de afspraak een dag later. Soms vraag ik of al een keuze is gemaakt voor muziek en/of foto’s.
Ontmoeting ‘De kracht van jouw wortels’
  • De Bok – Januari 2018
Ik zie me zelf nog staan ’s morgens tegen zeven uur, in de koude gang met de rode vloerbedekking. Mijn moeder heeft me wakker gemaakt, er is telefoon voor me. Het is mijn schoonzus. Ze vertelt me wat ik diep in mijn hart al weet: hij is er niet meer. Deze keer is zijn poging zichzelf het leven te benemen wel gelukt.
Ontmoeting ‘De kracht van jouw wortels’
  • ’t Helder Overloon – 25 februari 2018
Foto impressie van de ontmoeting ‘De kracht van jouw wortels’, bedoeld voor nabestaanden van zelfdoding.
‘Als je loslaat heb je twee handen vrij’ (‘Loesje’)
  • Ons Eigen Erf – December 2017
Nu het einde van 2017 dichterbij komt valt mijn oog steeds vaker op deze uitspraak op de voorkant van mijn nieuwe kalender.

Herkent u dat? Aan het eind van het jaar overvallen worden door mijmeringen? Ineens lijkt het bijna voorbije jaar nogmaals aan je voorbij te trekken. De dagen worden korter en korter, steeds minder licht. Er lijkt meer tijd om stil te staan. Meer tijd om van alles te overdenken. Letterlijk en figuurlijk keer je naar binnen.
Call Now Button