Skip to main content

DORIEN VAN DIJCK | 06 30693894 | door@doorvandijck.nl

Over Door

Ontkiemd en geworteld ben ik in Overloon. Bij mijn geboorte kreeg ik als naam Theodora, roepnaam Dorien, “ons Door”. Al wat ik wilde in het leven was juf en moeder worden. Beide dromen werden vervuld.
Door ingrijpend persoonlijk verlies keerde ik terug naar mijn roots. Ik moest opnieuw wortelen en aarden.
Door verdriet en pijn heen mocht ik opnieuw gelukkig worden. Nieuwe wortels en takken konden groeien door liefde en aandacht.
Door op zoek te gaan naar mijn talenten kwam ik bij de kracht van mijn wortels.
Door die kracht te vinden groeide ik uit tot ritueel begeleider.

DOOR AANDACHT TE GEVEN AAN VERLIES, WORDT GROEI MOGELIJK.
DOOR MET AANDACHT BIJ DE ANDER TE ZIJN RAKEN WE ELKAAR.
waarom?
Ook ik heb in mijn leven diverse keren afscheid genomen van dierbaren.
Plotseling, na een lang ziekbed, noodlottig ongeval, zelfdoding.
Iedere keer was het afscheid anders.
Iedere keer was mijn betrokkenheid anders.
Iedere keer volgde ik mijn hart bij het maken van keuzes.
Door te durven kiezen kon ik door…
Dé waarheid
bestaat niet!

Speciale aandacht

Kinderen; meer dan een tekening om in de kist te leggen…

Bij sterven, rouw en verlies gaan kinderen vaak hun eigen weg, hun eigen gang. Het ene moment intens verdrietig en het andere moment lekker aan het spelen of chillen. Hebben ze deel aan de voorbereiding? Hebben ze inbreng? Willen ze hun bijdrage leveren aan een afscheidsdienst? Bij mijn eigen kinderen in verschillende levensfases heb ik gezien en ervaren hoe belangrijk het is dat er bewust aandacht is voor hen. Hebben ze vragen? Trekken ze zich terug? Verandert hun gedrag? Krijgen ze de ruimte? Krijgen ze de aandacht? Waar hebben ze behoefte aan? En hoe is dat volgend jaar? Of misschien over drie jaar? Nu is hij nog peuter, maar welke vragen komen er als hij gaat puberen? Gaan we herdenken? Hoe doen we dat? Is er een blijvende herinnering? Ook in mijn werk in het onderwijs heb ik ervaren dat aandacht voor kinderen bij sterven, rouw en verlies broodnodig is. Ook in de jaren erna. Stichting Achter de Regenboog ondersteunt kinderen en jongeren bij verlies.

nabestaanden aan het woord

Familie Peeters-van de Beeten

Dag Dorien,
Wij kijken terug op een mooi en waardevol afscheid van moeder. Je begeleiding was perfect en mooi te zien hoe je in één korte morgen door had hoe alles zo’n beetje zat. Mooi ingegaan op de nummers die gezongen werden, echt heel goed. Ook de Power-Point presentatie zag er keurig uit en alles liep helemaal zoals het hoorde.Nogmaals namens de hele familie BEDANKT!


Familie Cuijpers

Dag Dorien
Enkele weken geleerden leerden wij jou kennen onder, voor ons, nog steeds onwerkelijke omstandigheden. Voor zover mogelijk hebben we de draad weer opgepakt en zijn we zoekende naar een ‘nieuwe’ toekomst zonder mama. Via dit kaartje, met daarop prachtige veldbloemen, die ook terug kwamen bij het afscheid van mama, willen wij je nogmaals hartelijk danken voor alles.
Je was een enorme steun én inspiratie en mede daardoor zijn wij heel blij met het mooie afscheid dat we mama hebben kunnen geven.
Lieve groeten, ook namens papa, Andres, Tiffany en Patrick,
Marlon Cuijpers


Fam Vogelsangs

Hoi Dorien,
Nogmaals ontzettend bedankt voor het leiden en helpen met de dienst van ons Mam. We hebben er een erg goed gevoel bij, en denken dat mam ook erg trots zou zijn. Graag willen we de link dat we zelf nog wat boekjes kunnen printen.
Heb je ook de PowerPoint met foto’s en muziek die er gedraaid zijn voor ons?
Liefs Wim, Richard, Karen en Ivonne


Nabestaanden mevrouw van de Weem

Beste Dorien
Perfect Dorien hoe je ingegaan bent op het ‘juf’ zijn van onze tante. Mooie tekst die je zelf geschreven hebt! Ik zal je zeker aanbevelen.
Erik

over door

Marian van der Veen, opleider van ‘Het Moment’, koos als persoonlijk symbool voor Dorien de vlinder ‘rouwmantel’ tijdens de diploma uitreiking en typeerde als volgt:

… jij zet je eigen ervaringen, waarover je heel openhartig spreekt, in om anderen te helpen. We zagen dat floreren bij je vakspecialisatie. Je begeleidde een groep mensen die de uitdaging hadden om door te leven na de zelfdoding van een naaste. Geholpen door je eigen ervaring was je daar als begeleider helemaal op je plaats. We hebben je leren kennen als een vrouw die niet alleen haar eigen rugzakje kent, maar er ook woorden aan kan geven. En dat is een wijsheid en een vaardigheid, waar een ritueelbegeleider in het veld van uitvaart en rouw, veel troost mee kan bieden. Hiermee kun jij een mantel zijn voor rouwenden waaronder ze kunnen schuilen en wat warmte vinden. Net als de Rouwmantel voel je je thuis in het bos… Ook bomen hebben een wijsheid misschien spreken ze ons daarom wel zo aan.

Tijdens mijn afscheid van het onderwijs koos de directeur de volgende bewoordingen:

…respectvol, eerlijk en direct in de omgang met anderen… gedisciplineerd en betrouwbaar in het nakomen van afspraken… zelfstandig en kan goed plannen… rustig in de omgang met andere mensen… kan haar zorgzame kwaliteiten goed inzetten tijdens persoonlijke momenten.
Call Now Button